Forum

Teme iz struke

Samo logirani članovi Komore mogu objavljivati postove.

Teme iz struke » Energetska učinkovitost je monopol HEP-a po ministru Čačiću????

Stranica: 1 Na kraj
Autor Tema: Energetska učinkovitost je monopol HEP-a po ministru Čačiću???? 5482 pregleda
 • Janko Artuković
  Avatar
  Član komore
  64 postova

  Energetska učinkovitost je monopol HEP-a po ministru Čačiću???? Link to this post

  Na portalu Croenergo je objavljeno:

  [Za solarne panele uskoro samo jedan korak
  Zagreb, 26. ožujka 2012. - Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić prošli su tjedan najavili poskupljenje električne energije.
  Do poskupljenja će vrlo vjerojatno doći, izjavio je Koračević dodajući da je siguran kako će poskupljenje biti umjereno, no nije želio govoriti o postocima. Najavio je da se poskupljenje može očekivati u drugom kvartalu godine.

  Prvi čovjek HEP-a za središnji Dnevnik HTV-a rekao je da će struja svakako poskupjeti, ali nije mogao reći koliko će to poskupljenje iznositi. Najavio je nove tarifne modele koji bi građanima trebali omogućiti kontrolu potrošnje, a time i visine računa.

  Najavio je i dva nova projekta koja upravo počinju.

  "Prvi bi trebao građanima, ali i industriji omogućiti uštedu energije u njihovim prostorima i to bez dodatnih troškova jer, kako kaže, investicija bi se pokrila iz uštede u mjesečnim računima za električnu energiju. Inicijalno, troškove bi pokrio HEP, a građani bi mu vraćali mjesečne rate. Građani trebaju samo iskazati interes za ovu investiciju i nakon što HEP-ovi stručnjaci naprave izvide i izračune, potpisuje se ugovor", objasnio je čelni čovjek HEP-a.

  Drugim će projektom omogućiti građanima da u jednom koraku instaliraju solarne panele i proizvode električnu energiju na svojim krovovima.

  "Za to im HEP priprema kompletnu infrastrukturu. Umjesto 58 dozvola koje su do sada za to trebali ishoditi, od sada će biti potreban samo jedan korak", najavio je Koračević.

  Iako prema nekim procjenama HEP ima oko 4000 ljudi viška, Koračević je najavio zapošljavanje još 500 mladih visokoobrazovanih stručnjaka i to putem natječaja.

  Demantirao je glasine o prodaji dijelova HEP-a najavivši da će distribucija najvjerojatnije biti pod izravnim nadzorom Hrvatske regulatorne agencije, prenio je SEEbiz.eu.]

  Da li je ovo monopolistički pristup??? Da li ovo znači da ćemo ostati bez svojeg kruha jer gosp. Čačić misli da nam ne treba???

  Koji je stav naše Komore o ovoj temi?

 • Tihomir Halambek
  Avatar
  Član komore
  3 postova

  Re: Energetska učinkovitost je monopol HEP-a po ministru Čačiću???? Link to this post

  Poštovani gosp. Artuković

  Nisam se dugo javio na "naš" forum, jer sam sve više mišljenja da to i nema previše smisla. Bit se svodi da li je plaćena članarina i da li imate 100 bodova. O problemima iz struke ni riječi, ili da o nelegalnim softwerima (ali na sreću pa imam sve legalne, ali je Komora napravila "čuda" da pomogne članovima da imaju/legaliziraju postojeće).

  Odgovor na Vaše pitanje, je naravno da misli. A da li "naša" komora ima očitovanje o tome, mislim da je isto kao i očitovanje članovima o dopisu upućenom MGIPU o stanju u struci (gdje smo mi po pitanju legalizacije ?...)

    5482 pregleda
Na vrh

Trenutno online: Nema nikog online.

Zadnji registrirani član: Darko Podravec

Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti moju prijavu

Zaboravili ste lozinku?
Osobni podaci:
 • Broj logiranja na Moj HKIE:
Promjena lozinke

Kalendar događanja i najava

Anketa nije aktivna, pogledajte arhivu završenih anketa